Banister systems

Provasystem Alu

oldelse af Prova Alu | Provasystem Alu


Vedligeholdelse
Prova Alu er lavet af vejrbestandige materialer, der gør det anvendeligt såvel indendørs som udendørs. Prova Alu bør dog ikke monteres i aggressive, kemiske miljøer som for eksempel i kystnære områder eller industrikvarterer.

For at gelænderet holder sig blankt og skinnende, bør det med jævne mellemrum (1-3 gange årligt) rengøres med mild rengøringsmiddel eller autoshampoo. 

Rengøring
Over tid kan der af forskellige årsager komme misfarvninger på aluminiumsoverfladen. Disse kan oftest fjernes ved brug af almindelige husholdningsmidler. Vær opmærksom på ikke at bruge rengøringsredskaber, der har været brugt til rengøring af andre metalliske overflader, da der kan være aflejret jernpartikler heri. Disse kan sætte sig på aluminiumsoverfladen og ruste.

Vi anbefaler følgende rengøringsmetoder

Traditionel rengøring
De fleste pletter kan fjernes ved brug af rent vand og en fnugfri klud.

Flyverust
Flyverust kan fjernes med wienerkalk og sprit. Fugt en klud med sprit og hæld et tyndt lag wienerkalk på – kalken virker som slibemiddel og fjerner rusten. Anvend sprit og kalk efter behov.

Fedtede fingre
Anvend sæbevand eller vand med en lav koncentration af opvaskemiddel.

Fedt- og oliepletter
Til større fedt- eller oliepletter anvendes acetone. Det kan være nødvendigt at vaske efter flere gange for at få pletten helt væk.

Rengøringsmidler som IKKE må anvendes på rustfrit stål:

  • Klorholdige rengøringsmidler
  • Blegemidler. Skulle den rustfri ståloverflade komme i kontakt med et blegemiddel, skal overfladen straks skylles med vand
  • Sølvpudsemiddel

Træhåndlister udendørs
Træhåndlister i fyr og bøg bør ikke anvendes udendørs. Håndlisten suger fugt, hvorved diameteren forøges og samlingen mellem beslag og håndliste bliver ujævn. Til udendørs brug kan kun teak eller andre olieholdige træsorter anbefales.

Anvender man træhåndlister udendørs, bør man søge rådgivning omkring vedligeholdelse af disse.

Træ fra tropiske områder er ofte CCA-behandlet mod termitter og andre træskadedyr. Prova Alu bør ikke anvendes i forbindelse med trækonstruktioner, der er CCA-behandlede.

Anvendelse
Prova Alu Gelændersystem er et værn og bør derfor gennemgås for løse samlinger 1 gang årligt. Kobber og aluminium er to metaller, der ikke bør anvendes sammen. Undgå derfor at anvende Prova Alu i forbindelse med f.eks. kobbertage og –tagrender.